mala med lapis lazuli

CALM – mala med lapis lazuli

MALA MED 108 PÄRLOR

Lapis Lazuli uppmuntrar dig till total medvetenhet och håller dig lugn och balanserad. Den öppnar upp till medialitet och hjälper dig vid depression. Lägger du Lapis Lazuli över tredje ögat (pannchakrat) underlättar den meditation. Stenen gör det lättare att ta kontroll över tillvaron. Den uppenbarar inre sanningar, uppmuntrar självmedvetande och gör det möjligt att ge uttryck för sitt jag utan att hålla igen eller kompromissa.
Stenen balanserar ditt halschakra.

HUR DU RENAR STENEN

Lapis lazuli ska inte renas i vatten, då den riskerar att lösas upp. Den repas lätt, vilket gör att du bör tänka på vart du lägger den. Lapis lazuli bör laddas i månljus istället för solljus, då det starka solljuset riskerar att bleka färgen på stenen.  

EGENSKAPER

lapis lazuli, tofs, SatNam pärla i sterling silver.

Vill du köpa ett mala halsband men Lapis lazuli, klicka här »

VAL AV MALA

Malas knyts i pärlor av både sten och trä världen över och de olika materialen påverkar din känsla för malan. Vi knyter våra malas med 108 pärlor och olika halvädelstenar. Genom alla stenars olika egenskaper ger vi dig ett val att bära en sten som plockar fram det bästa inom dig.
När man väljer en sten kan det vara efter dess egenskap eller utseendet av den. Den finaste malan är den du bär så det är viktigt att du estetiskt dras till stenen och att den passar din personlighet.

Ditt val av mala kan även bero på syftet du har med den.

Lugnande mantras – för att rena sinnet samt hjälpa till vid sjukdom – val av stenar: vita, pärlemor, korall, kristall, ljusa pärlor
Stärkande mantras – för att öka livslängden, kunskapen och andra liknande strävanden – val av stenar: silver, koppar, bodhi eller lotus frö
Övervinnande mantras – för att hjälpa någon annan än sig själv – val av stenar: sandelträ, rosenträ, alm
Dämpande mantras – för att tämja ”onda” andar – rudraksha eller ben